Pla de menjars

Fa molts anys, la meva filla, amb una beca per a un màster a la Unive…

Fa molts anys, la meva filla, amb una beca per a un programa de màster a la Universitat de Delft, Holanda, vivia en un contenidor apilat petit però còmode al campus i la vaig visitar i em vaig quedar amb ella durant un mes. Tenia una bicicleta i, com que jo no podia anar amb bicicleta, em va anar al mercat i a la ciutat. Ens encanta Delft, i ens esperava el mercat setmanal de puces i sempre comprava stroopwafels a dos nois holandesos d’ulls blaus guapos, però el que m’encanta period gevulde koeken, galetes farcides de pasta d’ametlla. Gevulde koeken es troben a tot arreu d’Holanda, des de botigues de conveniència fins a mercats fins a màquines expenedores a les estacions de tren. He trobat aquesta recepta a thedutchtable.com i és tan bona que l’he de compartir amb vosaltres. Per a un gust més autèntic, no reduïu el sucre. Ho vaig fer, perquè la meva llengua s’adormeix amb massa sucre. La pastisseria és increïble, molt esmicolada i mantecosa. Proveu-ho, sobretot amb cafè😍😋😋 Gevulde koek Per a la massa: 300 g de farina per a tot ús 50 g de sucre llustre (reduït de 100 g) 1 cullerada de llevat en pols (doble acció) una mica de sal 1 cullerada d’aigua freda 200 g Per al farcit sense sal (esmenat perquè no tinc pasta d’ametlla): 200 g d’ametlla ben mòlta 70 g de sucre llustre 1 clara d’ou Four cullerades d’aigua 1 cullerada (no reduir) d’essència d’ametlla (jo vaig utilitzar Nielson Massey’s) Per raspallar: 1 rovell d’ou 1 cullerada sopera de llet eight a 10 ametlles senceres o a rodanxes 1. Barregeu tots els substances secs i fregueu-hi la mantega freda. Afegiu-hi l’aigua i formeu una massa, toqueu la massa per aplanar-la lleugerament i embolicar amb paper movie i refredar. 2. Barregeu els substances del farcit i dividiu-los en eight a 10 porcions iguals. Enrotllar en boles i aplanar. 3. Divideix la massa en meitats iguals; refredar la meitat. Enrotlleu la massa a 1/4 “de gruix i utilitzeu un tallador de 3” de diàmetre per tallar-la en eight a 10 rodones. Poseu una porció de pasta d’ametlla a les rondes de massa. Estireu la massa restant i talleu-la en eight a 10 rodones i entreveu les galetes, premeu les vores per segellar i feu servir una forquilla per premsar. 4. Pinteu amb ou rentat, premeu una ametlla al mig. 5. Coure al forn preescalfat a 175°C durant 30 minuts. ——-

Related Articles

Back to top button